21. gün – Teyze Sofrası

Büyük teyzemin bu harika sofrasını, fotoğraf makinamı evde unutmuş olmama rağmen cep telefonuyla çektiğim fotoğrafıyla yayınlıyorum. Menüyü unutmamak adına buraya kaydetmek istedim. Çünkü güzel lezzetlerden oluşan gayet dengeli bir menü olduğunu düşünüyorum.

* düğün çorbası
* kadınbudu köfte
* beşamel soslu patates
* fırında paçanga böreği
* domatesli közlenmiş patlıcan ve biber salatası
* yeşil salata
* tiramisu

Ayrıca teyzem ikramına Arap kahvesi & taze hurma eşliğinde başlayarak hepimize Mekke’de, Medine’de açtığımız oruçları anımsattı. Ben de o topraklara evladımla da gitmeyi diledim Allah’tan.

Ramazan’ın olması gerektiği gibi yaşandığını gördüğüm tek mekan oralar.. İftara yakın sokaklarda insanların birbirlerine oruç açtırmadaki yarışlarını görmelisiniz. Cami avlusuna kurulan sofraların başlarında, sofra sahipleri gelip geçenleri kollarından tutup sürekli sofralarına davet etmekteler, öte yandan başka bir hayırsever bir kamyonetin arkasından sıcak çorba veya birer porsiyonluk hazırlanmış iftariyelikleri dağıtmakta.. Öyle tatlı bir telaş var ki herkeste.. Bu güzelliği yerinde görmek, bizzat içinde olmak harika birşey.  Allah her müslümana o kutsal topraklara bir kerecik dahi olsa gitmeyi nasip etsin diye dua ediyorum hep. Çünkü kelimelerle tarif edemeyeceğim kadar güzel ve aklıma geldiğinde gözlerimdeki yaşlara engel olamadığım bir duygu o havayı teneffüs etmek..