Lezzet Denemeleri

ıspanaklı salataSon birkaç gün içinde, üç yeni tarif denedik. İlk olarak annem Portakal Ağacı‘nda gördüğü ıspanak salatasını yaptı. Ispanağı pek sevmem ama bu salata gerçekten harikaydı. Ben ekmeğin üzerine sürüp yemeği tercih ettim. Yapımı kolay ve lezzetli bir tarif, tavsiye ederim.

fındıklı süpriz


Teyzem Merve ise geçenlerde bize gelen misafirler için Mekanımız Mutfak blogunda gördüğü Fındıklı Süprizler‘den yaptı. Oldukça şık ve şirin olan bu toplar, evimizde çok çabuk tüketildi. Teşekkürler Merve!


Bugün ise ben Hatice Abla‘nın Lezzet dergisinde yayınlanan Peynirli Kurabiyeler’inden yaptım. Tadanlardan çok güzel olduğuna dair yorumlar aldım.

Peynirli Kurabiyeler

MALZEMELER
2 yumurta
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
100 gram tereyağ
1 çorba kaşığı yoğurt
1,5 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
4 çorba kaşığı susam

YAPILIŞI
Yumurtaların sarıları, peynirler, yoğurt ve tereyağ bir kapta karıştırılır. Elenmiş un, tuz ve kabartma tozu da eklenerek yoğurulur. Hamur merdane ile 1,5 cm kalınlığında açılır ve çay bardağı ya da istediğiniz bir kalıpla kesilir. Önce yumurta akına sonra da susama batırılıp tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.