Ballı Kek

Bugün, Softbowl’dan hediye gelen silikon kek kalıplarımla yeni bir kek tarifi denedim. Tarifi, uzun zaman önce kabartma tozu paketinin arkasında görüp saklamıştım. Kekin içinde bal ve beyaz çikolata var, ama nedense iki lezzet de bariz bir şekilde belli olmuyor keki yerken. Yine de hazır keklere benzeyen güzel bir kek olduğunu söyleyebilirim. Sanırım, hiçbir kek tarifi her zaman severek yaptığım asıl kek tarifimin önüne geçemeyecek benim gözümde.. 🙂

MALZEMELER

1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı bal
4 yemek kaşığı su
80 gr. beyaz çikolata
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 yumurta
2 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın

YAPILIŞI

Toz şeker, bal ve su kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınıp ufalanmış beyaz çikolata ve dövülmüş ceviz ilave edilir. Çikolata eriyene kadar karıştırılıp soğumaya bırakılır.

Ayrı bir yerde yumurtalar iki dakika çırpılır. Daha sonra yumurtalara ballı karışım, elenmiş un, kabartma tozu ve tarçın eklenerek bir dakika daha çırpılır.
23 x 28 cm boyutlarındaki yağlanmış bir kalıba ya da muffin kalıplarına dökülüp 180 derecede 25-30 dk. pişirilir. Ancak ben 25 dakikayı geçirmemenizi öneririm, çünkü beklediğim için, benim keklerim hafiften kızardı.

Son olarak, eğer arzu ederseniz benim gibi eritilmiş beyaz çikolata ile kekleri süsleyebilirsiniz.

Bu tarif için muffin kalıbı kullanırsanız yaklaşık 12-15 adet kek elde edebilirsiniz. Yalnız kalıpları çok doldurmamaya dikkat edin, çok güzel kabarıyor. Ben kekler ters çevirdiğimde düzgün dursun diye altlarını çokca traşlamak zorunda kaldım.