Hurma YE #4 İkinci 10 durak

Evet kaldığımız yerden devam ediyoruz. Sırada Paylaşılan Tatlar blogundan Banu var. Bizlere Hurmalı Cevizli Tart yapmış. Banu tartın hamuru için milföy kullanmış. Ustası olduğunu söylediği kayınvalidesinden de tam not aldığını söylediği bu tarif için kendisine çok teşekkür edip yanından ayrılıyoruz.


Burcu etkinlik için eşinin tavsiyesi üzerine bizler için karyoka hazırlamış. Herzaman kestaneli yaptığı bu tarifi bu sefer hurma ile denemiş. Kalp şeklindeki kalıplara döktüğü karyokaları için Burcu’ya çok teşekkür ediyoruz.


Mersin’den Derya,etkinlik için hurmalı turta yapmış. Hurmalı ilk denemesi olan bu turtayı ablası Starbucks’daki hazır pastalara benzetmiş. Tarifi yabancı bir siteden bulan Derya kendine göre ufak değişiklikler yapmış. Ellerine sağlık diyor, Bursa’ya Nilgün’ün yanına gidiyoruz.

Nilgün etkinliklere ilk kez katılıyor. Eşi bu durumdan çok memnunmuş. Bizlere çikolatalı hurmalı nefis bir kek yapmış. Ellerine sağlık. Bundan sonraki etkinliklerde de birlikte olmak dileğiyle.

Almanya’dan Melek bizlere Hurmalı, havuçlu Muffin yapmış. Tadı bildiğimiz havuçlu keke benzeyen, ağza arada hurma tadı gelen bir tarif olduğunu söylüyor. Süpriz bir tadla karşılaşmak istemeyenler için ideal olduğunu söylediği bu tarif için kendisine teşekkür ediyoruz.

New Jersey’den Bezen, iki tarif denemiş etkinlik için. Hurmalı Risotto tarifini Emeril’in sayfasından bulmuş. Salatayla birlikte hoş bir akşam yemeği olduğunu söylüyor. Bezen arta kalan hurmalar ile hurmalı toplar yapmış. Kendisine bu iki leziz tarif için teşekkür edip yanından ayrılıyoruz.

Amerika’dan Oburkedi, etkinliğe üç tarifle katılıyor. Birincisi hurmalı seyyah kurabiyesi (mamoul). Benim de Arap marketlerinden alıp beğenerek yediğim bu kurabiyelerin tarifini görünce çok sevindim. Oburkedi’nin ikinci tarifi ise Hurmalı ekmek, çok lezzetli görünüyor. Obur kedi bu iki tarifi yeni açılan www.oburkedi.com adresinde yayınlamış. Üçüncü tarifi olan hurmalı elmalı turta ise arkadaşlarıyla ortak hazırladığı mutfaktakiler blogunda yayınlanmış. Ellerine sağlık diyor teşekkür ediyoruz.



Şimdi ise kekevi.com sitesinden Ayşenur Hanım’ın misafiriyiz. Ayşenur Hanım, hurmalı cheesecake, hurmalı pay ve hurmalı bar ile katılmış etkinliğimize. Bu üç harika tarfi için kendisine çok teşekkür ederiz.


Portakalagaci.com’dan Hatice Abla ise bizlere
hurmalı ve muzlu kurabiyeler yapmış. Yirmi hurmalı tarifin içinden yapımı kolay olduğunu düşündüğü bu güzel kurabiyeler için kendisine teşekkür edip, bu bölümün son durağı olan Sibel’in Kahvesi’ne doğru yol alıyoruz.

Sibel bizler için iki güzel tarif denemiş; Hurmalı Sıcak Soslu kek ve Hurma lokumları. Hurmayı çok sevdiğini söyleyen Sibel ramazan ayı içerisinde bir de Hurma Ekmeği (keki) yapmış. Hepsi de süper görünen bu üç tarifin çok lezzetli olduğuna eminim. Sibel’e de çok teşekkür edip biraz mola veriyoruz.