Nar YE #3

Sevgili Dilek bu ayın yemek etkinliği konusu olarak narı seçince biz de annemle ne yapacağımızı şaşırdık. Çünkü narı sadece salata ve tatlılarda süs olarak kullanıyorduk. Ayrıca Ramazan ayında olduğumuzdan bu ayın kendine has güllaç tatlısının tarifini zaten yayınlamayı düşünüyordum. Etkinlik de nar olunca bu düşüncemi gerçekleştirdim. Yine narı süs olarak kullandık. Ama bu etkinlik sayesinde de diğer bloglarda benim tarifimden daha ilginç tarifler öğreneceğimizden eminim.

nar

NARLI GÜLLAÇ SARMASI

MALZEMELER
Güllaç yaprağı
süt
şeker
ceviz
fıstık
nar

YAPILIŞI
Süt ve şeker kaynatılır. Bir tepsinin içine konan bir güllaç yaprağının üzerine yavaş yavaş şekerli süt dökülür. İkinci bir güllaç yaprağı da bunun üzerine konup tekrar şekerli sütle ıslatılır. Yumuşamış olan güllaçlar, dört eşit parçaya bölünür. Çeyrek daire şeklindeki parçaların herbirinin üzerine ceviziçi dökülüp kenarları katlanarak kalınca bir sigara böreği şeklinde sarılır. Yapılan sarmalar hafif derince bir kaba yanyana dizilir ve kalan şekerli süt bunların üzerlerine dökülür. Servis sırasında nar ve fıstıkla süslenir.

Not: Süt ve şeker miktarı kullanacağınız güllaç yaprağı sayısına göre değişecektir. 400 gramlık bir pakette, yaklaşık onbeş güllaç yaprağı var, bunun için 3 litre süt bir kilo şeker kullanılabilir.


narlı güllaç sarması