Hurma YE #4 Üçüncü 10 durak

Üçüncü turumuza başlıyoruz şimdi. İsviçre’de Dilek’in yanındayız. Dilek etkinlik için yabancı bir yemek kitabında gördüğü Bademli Çikolatali Hurmali Yufkalı bir tatlı hazırlamış. İçi yumuşacık dışı çıtır çıtır olan bir tarif olduğunu söylüyor. Ellerine sağlık diyor ve turumuza devam ediyoruz.

Şeyma Bilgener açalı henüz 10 gün olan sitesinde bizlere Hurma Soslu Dondurma tarifi vermiş. Bu tarifin çok pratik ve lezzetli bir tarif olduğundan bahsetmiş. Bu güzel site için kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki etkinliklerde de kendisini aramızda görmek dileğiyle.
Sonsuznimet blogunun sahibi Hayat bizlere Mevlevi Tatlısı yapmış. Tarifi Hürriyet gazetesinden almış. Enerji topları olarak adlandırdığı bu güzel tarifi için kendisine çok teşekkürler.

Bu etkinlikte yemek blogları dışındaki bloglardan da katılımların olması beni çok sevindirdi. Bir hobi blogu olan janjanlı blogunun sahibi Özlem bu etkinlik için iki ayrı tarif hazırlamış. Hurmalı kek ve hurmalı tart çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.

İstanbul’dan Tuğçe küçük mutfağında bizlere Hurmalı Kurabiyeler yapmış. İran’da özellikle Ramazan Bayramı’nda yapılan bu güzel tarif için Tuğçe’ye çok teşekkür ederiz.






Almaya’da Gülşen’in yanındayız. Gülşen etkinlik için Badem Ezmeli Hurmalı Konfektler hazırlamış. Ayrıca bizlere bir sürü hurmalı tarif linki vermiş. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.

Aylin Öney Tan, geçen sene Ramazan ayında Cumhuriyet Pazar ekinde yayınlanan yazısını göndermiş etkinliğimiz için. Yazısı hurma ile ilgili çok değişik bilgiler ve de üç güzel tarif içeriyor. Bu güzel yazıyı bizimle paylaştığı için kendisine çok teşekkür ediyoruz.

Annemin adaşı Emel Hurmalı Fındıklı Kurabiyeleri ile katılıyor etkinliğe. Misafirleri için yapmış olduğu bu kurabiyelerin çay veya kahvenin yanında iyi gittiğini söylüyor. Ellerine sağlık Emel.

Avustralya’dan Zeynep, Cezayir Helvası diye bilinen Tammina tarifini bizlerle paylaşmış. Bir sitesi olmadığı için kendisi benim misafirim. Yapımının kolay ve malzemelerinin az olduğunu söylediği bu tarifi bizlerle paylaştığı için kendisine çok teşekkür ediyoruz.

Aslı Hanım, bunca güzel tarifi görünce neredeyse vazgeçeceğini söylemiş. Ama iyiki de vazgeçmemiş çünkü tarifi çok pratik ve güzel. Tarifin adı Tatlı Hurma Taneleri, fotoğraf makinesi tamirde olduğu için resmini çekememiş ama yine de paylaştığı için teşekkür ediyoruz.

Şimdilik burada mola veriyorum. Dördüncü turda görüşmek üzere. Hoşçakalın..