Yoğurtlu Semizotu Çorbası

Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Geçen sene ramazan’da hergün güncellediğim siteme bu yıl ilk hafta geçmiş olmasına rağmen yeni yazıyorum. Bu yıl hergün için siteye yeni yazı ekleyecek enerjiyi kendimde bulamadım. Yeni tarifler denediğim oldu ama fotoğraf çekme işi hep son dakikalara kalıp ertelendi.. İnşallah ilerleyen günlerde iftar sofralarımı çekip yayınlayabilirim.

Bu çorbayı önce iftar davetleri için farklı bir alternatif olacağını düşünerek denedim. Yalnız nedense iftar sofralarına pek yakıştırabileceğim bir lezzet olmadı. Ama Yasir bu çorbayı itiraz etmeden içince, küçük çocukları olan annelere fikir olması açısından yayınlamaya karar verdim.

MALZEMELER

yarım demet semizotu
1 kuru soğan
1 kase yoğurt
1 yumurtanın sarısı (ben tamamını kullandım)
2 kaşık un
2-3 diş sarımsak
arzuya göre tavuk suyu

YAPILIŞI

Kuru soğan kavrulup içine ayıklanıp yıkanmış olan semizotları doğranır. Bu şekilde biraz pişirilir. İçine bir miktar su ilave edilip kaynatıldıktan sonra çorba blendırdan geçirilir. (Tarifte çok pürüzsüz yapılmayabileceği söylenmiş ama ben iyice püre haline getirdim. Daha sonra ben içine yaklaşık yarım çay bardağı bulgur ilave edip bulgurlar pişene kadar çorbayı kaynattım.)
Ayrı bir kasede yoğurt, un, yumurtanın sarısı ve ezilmiş sarımsaklar karıştırılır. Bu terbiye kaynamakta olan çorbaya ilave edilerek pişirmeye devam edilir. Son olarak tuzu eklenip ocaktan alınır.
Arzu ederseniz üzerine tereyağlı kırmızı pul biber gezdirebilirsiniz.