Hurma YE #4 Son 12 durak

Yemek Etkinliği gezilerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Tuhfe’nin sayfasından başlıyoruz. Aslında Tuhfe etkinliğe katılacağını bana çok önceden bildirmişti. Ancak ben ayın 15’inde tarifinin linkini tekrar göndereceğini düşündüğümden ve yoğun mail trafiğinden sitesini açamamıştım. En sona kaldığı için kendisinden özür dilyorum. Tuhfe bizlere Cevizli Hurma Pastası/Keki, Hurmalı Tatlı (dessert) ve Hurma şekerleri/topları olmak üzere tam üç tarif hazırlamış, hepsi birbirinden güzel görünen bu tarifler için teşekkürler.


Şimdi de Zeytin ağacı blogundayız. Ankara’dan Aslı Hanım, bizler için 5-6 aylık bebeklerin bile yiyebileceği Hurmalı Altın Keki yapmış. Labne peyniri ile servis ettiği bu güzel tarif için çok teşekkür ediyoruz.

Şimdi Amerika’dayız. Florida’dan Dilek Kuzey Afrika’ya ait Guvecte hurmali ve kaju findikli kusbasi kuzu tarifini bizlerle paylaşmış. Deneyince çok farklı ve güzel bir lezzetle karşılaşacağımızdan eminim. Ellerine sağlık diyor Kanada’ya Asya’nın mutfağına geçiyoruz.Asya bizlere Hurmalı Toplar hazırlamış. Kendisi bana ayrıca Arap mutfağına ait Hurmalı Mohlul tarifinden de bahsetmiş. Şimdilik sitesinde sadece hurmalı topların tarifi var, umarım mohlulu da en kısa zamanda kendi sitesinde görebiliriz.

Pastacı blogundan Burcu, tarifi tamamen kendine ait olan Çikolatalı Hurmalı Pasta‘yı bizlerle paylaşmış. Kendisi hasta olduğu için tarifi zor yetiştirmiş. Burcu’ya geçmiş olsun diyor, bu güzel görünümlü pasta için kendisine çok teşekkür ediyoruz.

Bizim Pastane blogundan Zinnur, etkinilik için tam dört tarif denemiş. Bunlardan ikisi kurabiye diğer ikisi de kek. İki farklı şekilde hazırlanan Ma’mul Kurabiyesi, Kakaolu Hurmalı Kek ve St. Nicholas Keki için Zinnur’a çok teşekkür ediyoruz.

Kaliforniya’dan Özlem bizlere Çift Hurmalı Kek pişirmiş. Özlem tarifinin David LeBovitz’e ait olduğunu söylediği bu keki çok güzel bir kalıba dökmüş. Kendisine bu hoş görüntü için teşekkür ediyoruz.

Semaver blogundan Hatice etkinlik için Hurmalı-elmalı, hurmalı-portakallı kurabiyeler yapmış. Hazırladığı iki farklı iç harç çok değişik ve hoş olmuş. Ellerine sağlık diyoruz.

Sevgili Pınar, bizler için iki tane hurmalı tarif denemek istemiş. Ama bulunduğu yerde hurma bulamadığı için deneyememiş. Canı sağolsun diyor bir sonraki etkinlikte buluşmayı ümit ediyoruz.

Almanya’dan Elçin taşınma telaşından dolayı etkinliğimize katılamadığı ve uzun zamandır bloguyla ilgilenemediği için bizlerden özür dilemiş. Estağfirullah diyor, en kısa zamanda yeniden aramıza katılmasını bekliyoruz.

Nihayet HurmaYE etkinliğinin sonuna geldik. Bu ayın ev sahibi olarak annem ve ben etkinlik için hurmalı kestaneli pilav ve hurma toplarını hazırladık. Umarım herkes beğenir. Pilav özellikle babamın çok hoşuna gitti. Ben bu etkinlikten çok keyif aldım, biraz yoruldum ama değdi. Ev sahibliğim sırasında herhangi bir hatam olduysa affınıza sığınıyorum. Eğer gözümden kaçan bir tarif varsa bildirirseniz bu posta eklerim. Etkinliğimize tarifleriyle ve/veya yorumlarıyla katılan herkese çok teşekkürler. Aralık ayındaki ev sahibimiz Devletşah‘ın bize çok güzel süprizler hazırlayacağını düşünüyorum. Şimdiden kolay gelsin 🙂

Bir takı blogu sahibi olan Filiz Tülü, hastalık sebebiyle bana hurmalı tarifini maille ancak bugün yollamış. Kendisi geciken tarifi için özür diliyor. Geçmiş olsun dileklerimizle.. Mamul tarifini bugün kendi blogumda yayınladım. Kendisine çok teşekkür ederim.