İkinci İftar Daveti

Geçtiğimiz salı günü bahsettiğim gibi ikinci iftar davetimizi verdik. Bu sefer annemden yardım aldığım sofradan belli oluyordur. 🙂 Fotoğrafta görünen börekler mantarlı, bence iftarın en güzel kısmıydı. Tarifini ayrıntılı olarak annemden öğrenip ilerleyen günlerde siteye ekleyeceğim. Menümüz şöyleydi;
– Ezogelin çorbası
– Hasanpaşa köfte & pilav
– Mücver
– Mantarlı börek
– Zeytinyağlı fasulye
– Yeşil salata

İlk İftar Daveti ve Kremalı Tavuk


Pazar günkü iftar davetimde sadece sofranın genel bir görüntüsünü kaydedebildim. Menüm oldukça pratik ve hafifti. Bundan sonraki iftar davetlerimde de aynısnı kullanabilirim. 🙂 Menüdekilerden kremalı tavuk hariç hepsinin tarifi sitede var. Menüde; kabak çorbası, kremalı tavuk, pilav, fırında beşamel soslu patates, zeytinyağlı fasulye ve tatlı olarak da lokum vardı.

Bir sonraki davetimiz bu akşam. Bu sefer annemin desteğiyle hazırlanıyorum. Yeni tariflerle döneceğim inşallah.

Kremalı tavuk için; kemiksiz ve derisiz tavuk kalçayı tuz ile karıştırılmış bir paket çiğ kremaya bulayın. Bu haliyle bir gece dolapta beklerse daha lezzetli oluyor. Daha sonra tavukların heryerini iyice galeta ununa bulayıp yağlanmış bir fırın kabına dizin. 200 derece üzerleri kızarana kadar pişirin.

Arjantin

Bu ilginç isimli içeceği annemin arkadaşı Nagehan Teyze’de içtim. Aslında yapımı çok basit ama bir o kadar da ferahlatıcı ve lezzetli bir içecek. Bir bardağın 2/3 kadarını vişne suyu ile doldurup içine bir dilim sade kesme dondurma atıyorsunuz. Oldu size Arjantin! Enteresan ama kesinlikle denemeye değer. Ancak bu içeceği servis ederken kaşıklı pipetlere ihtiyacınız var. Çünkü bardağın dibinde kalan dondurmayı kaşıklamanız gerekiyor. Kaşıklı pipet dediğim şey, şu fotoğraftaki metal kaşık.

Ayrıca herkese mutlu ve huzurlu Ramazanlar diliyorum. İnşallah amacına uygun bir şekilde yaşadığımız güzel bir ay olur hepimiz için.
Vakit bulup fotoğraf çekebilirsem iftar menülerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. İlk davetimiz pazar günü, bakalım Yasircik annesine nasıl yardım edecek? 🙂

Piyano Kek ve Lokum

Dün, Banu Abla’nın bizlere ikram ettiği bu güzel iki tatlıyı ben çok beğendim. İkisi de çok hafif, denemenizi tavsiye ederim.

PİYANO KEK

Kek için malzemeler;
2 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı kakao
ayrıca üzerine dökmek için 1,5 su bardağı süt.

Muhallebi için malzemeler;
2 fincan un
2 fincan şeker
3 su bardağı süt
1 paket krema

YAPILIŞI
Kek malzemelerinin hepsi karıştırılır ve büyük boy tırtıklı borcama dökülüp pişirilir. Kek fırından çıkınca üzerine 1,5 su bardağı soğuk süt dökülür.
Muhallebi için un, şeker ve süt karıştırılarak pişirilir, soğuduktan sonra içine krema konup çırpılır.
Kekin üzeri muhallebiyle kaplanır, süslemek için üzerine bolca kakao serpilir.

LOKUM

MALZEMELER
100 gr. margarin
1 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 litre süt
Hindistan cevizi
Çekilmiş antep fıstığı

YAPILIŞI
Erimiş margarinde un kavrulur, süt ve şeker ilave edilip muhallebi kıvamında pişirilir. Daha sonra 10-15 dakika çırpılır.
Kare şeklinde büyükçe bir fırın tepsisinin dibi bolca hindistan cevizi ile kaplanır, üzerine hazırladığımız muhallebi dökülür, buz dolabında bekletilir.
Bu arada ayrıca bir poşet krem şanti 1 bardak süt ile karıştırılır, dolapta soğutulmuş muhallebinin üzerine yayılır, bir gece dolapta bekletilir.
Soğuyan muhallebi, uzun şeritler halinde kesilip rulo yapılırve sonra yan yatırılıp üzeri antep fıstığı ile süslenir.