Enginarlı Salata

Enginarlı salatanın tarifini annemden almıştım fakat siteye eklerken bazı yerlerini eksik yazdığımı farkettim, annemden iyice öğrendim ve şimdi doğru halini sizlerle paylaşıyorum. Tarifte sebzeleri haşladığınız suyu salatanın sosu olarak kullanıyorsunuz, o yüzden bence değişik bir tarif. Tadı da çok güzel..

Ayrıca geciktiğimi biliyorum ama herkese hayırlı Ramazanlar dilerim. Bu sefer sitede Ramazan için bir değişiklik yaptık. Bu şirin davulcuyu, sevgili Bengi Yemek Zevki için çizdi. Hayalimdekinden çok daha güzel oldu, tekrar teşekkürler Bengi! 🙂 Ramazan dışında kullanmam için de Bengi başka bir illustrasyon hazırladı, o da Ramazan’dan sonra karşınızda olacak 🙂

MALZEMELER
haşlama suyu için;
1 çay bardağı sıvıyağ
1 limon suyu
2 su bardağı su
1 kaşık un

1 kabak
5-6 enginar
turşu
dereotu
2 kaşık mayonez
üzeri için;
mısır turşusu ya da salam

YAPILIŞI
Sıvıyağ, limon suyu, su ve un karıştırıldıktan sonra içine dörde veya altıya bölünmüş enginarlar da ilave edilip haşlanır. Enginarlar yumuşadıktan sonra, kabak yuvarlak dilimlenerek bu suya ilave edilip haşlanmaya devam edilir (kabakların biraz diri kalması gerekiyor). Sebzeler sudan çıkarıldıktan sonra su soğutulur. İçine mayonez de ilave edilip çırpılır. Enginar ve kabağa turşu ve dereotu da ilave edildikten sonra, üzerine mayonezle karıştırılan haşlama suyu sos olarak dökülür. Salatanın üzeri de mısır turşusu veya uzun uzun dilimlenmiş salamla süslenir.